1 Temmuz 2008 Salı

Arada Uzun Mesafelerin Olduğu Bir İlişkiyi Yürütme Yolları

Aşk herşeyin üstesinden gelebilir, mesafelerin bile. Sevgiliniz bir süreliğine yurtdışına gitti ya da başka bir şehre taşındı veya 1-2 yıl kadar farklı yerlerde yaşamak zorundasınız. Böyle bir durumda ilişkinizi nasıl koruyabilir ve nasıl sağlıklı bir şekilde sürdürmeye devam edebilirsiniz? Başlıyoruz;

* Öncelikle kendinize sorun, -partneriniz de sorsun- "Bu ilişkiyi yürütmek istiyor muyum?" Cevabınız "evet"se çalışmalara başlayabiliriz.

* Sevgilinizle hemen hemen hergün iletişim kurmaya çalışın. Bu, artık internet sayesinde çok daha kolay. Eğer bulunduğunuz yerler arasında çok büyük bir saat farkı yoksa, günde 1 kereden fazla konuşmak ya da mailleşmek aranızdaki iletişimi canlı tutacaktır. Birbirinize, o gün başınızdan geçen olayları anlatın, tavsiyesine ihtiyaç duyduğunuzda ondan yardım isteyin ve onun yanında olduğunuzu hissettirin. Aslında ne telefon ne de msn yüzyüze iletişimin yerini tutabilir o yüzden yanlış anlaşılmalara sakın meydan vermeyin. Küçük sebeplerden dolayı sevgilinize tavır yapmayın, bozuk bir ses tonuyla konuşmayın, olabildiğince pozitif olmaya çalışın.

* Birlikte olmasanız da, ortak zevkler geliştirmeye devam edin. Aynı filmi izleyin, aynı kitabı okuyun ve bunlar hakkında konuşun. Bu, paylaşımınızı artıracaktır.

* Sevgilinizin uzakta olmasının avantajlarını düşünün. Bu süre içinde kendinize daha çok zaman ayırabilecek ve onu özleyerek ilişkinizin değerini daha iyi anlayacaksınız.

* Arada mesafenin olduğu ilişkilerde sık yapılan hatalardan biri de karşı taraf üzerinde fazla kontrolcü olmak. Sakın uzaktaki sevgilinize karşı gereksiz müdahalelerde bulunarak onu sıkmayın, bu son derece bunaltıcı olabilir.

* Birlikte geleceğe dair planlar kurun, biraraya geldiğiniz ilk fırsatta neler yapacağınızı konuşun, ortak hayallere sahip olmak sizi birbirinize daha da bağlayacaktır.

* Birbirinize ufak hediyeler yollayın, bunlar size zit eşyalar, kokunuzu taşıyan kıyafetleriniz de olabilir.

* Ve son olarak; zamanın herşeyin ilacı olduğunu sakın unutmayın. Ayrı kaldığınız günleri iyi bir şekilde geçirmeye çalışın.