6 Temmuz 2008 Pazar

İlişkide obsesif bir partner olmaktan kurtulmanın yolları

Kız ya da erkek arkadaşınızı sürekli olarak "Ne yaptın?", "Neredeydin?", "Niye geç kaldın?" gibi sorularınızla bunaltıyorsanız, ilişkinizin sağlığı açısından bu huyunuzdan bir an önce kurtulmalısınız...

* Öncelikle, ona ve kendinize güvenin. Zaten bir ilişkiye devam ediyorsanız başka şansınız yok; aksini kanıtlayacak somut verilere sahip olmadığınız sürece karşı tarafa güvenmek durumundasınız. Kuşkularınız obsesyon halini aldıysa veya ciddi anlamda "kendine güven" problemi yaşıyorsanız bununla başaçıkmak için çalışabilir, profesyonel yardım alabilirsiniz.

* Onu olduğu gibi kabul edin. Onu farklı bir kişi olmaya zorlarsanız, ne o mutlu olabilir ne de siz.

* Ona biraz alan verin. Bir süre arkadaşlarıyla takılmak istiyorsa hoşgörülü davranın. Sinirden ölseniz bile anlayışlı olmaya çalışın. Unutmayın, başarılı bir ilişkideki anahtar kelime "sabır"dır.

* Yeni bir ilişkiye başladım diye hobilerinizden ve arkadaşlarınızdan sakın vazgeçmeyin. Herkesin kendine ait bir hayatı olması ilişkiyi zenginleştirir ve sizi de onun gözünde daha değerli kılar. Tabii tamamen kopmamak için de, ayrı zaman geçirdiğiniz günlerden hemen sonra birlikte de bir plan yapın. Böylece hem onunla, hem de aileniz ve arkadaşlarınızla dengeli bir biçimde vakit geçirebileceksiniz.

* Karşınızdakini tanımaya gayret edin, beden dilini keşfedin; sinirlenmeye mi başladı, sıkıldı mı... Bunalmaya başladığını farkettiyseniz fazla soru sormayın, üstüne gitmeyin. Eğer sürekli aranmaktan hoşlanmıyorsa, bu sizi sevmediği anlamına gelmez. Gün içinde fazla aramayın; kendinize hakim olamıyorsanız, telefonunuzu kapatın.

* Size karşı ilgisiz davranırsa onu takip etmeye ya da mesajlarını kontrol etmeye kalkmayın, medeni bir biçimde iletişim kurmaya gayret edin.

* İlişkide saygı görmek istiyorsanız, akıllı ve gerçekçi olmaya çalışın.