17 Haziran 2008 Salı

Evliliğinizi daha güzel hale getirmenin yolları...


* Küçük şeyler için birbirinize teşekkür edin. (Bulaşıkları makineye koymak, kül tablasını boşaltmak, kıyafetleri kurutemizlemeciden almak, vs.) Tabii bütün bunları karşılıksız yapmaya özen gösterin.

* Sürekli konuşmaktan çok, biraz da karşınızdakini dinlemeye ve onun derdini anlamaya çalışın. Unutmayın, karşınızdakinin bakış açısını yakalayabilmek çok önemli; onu değiştirmeye değil, olduğu gibi sevmeye çalışın.

* Aynı fikirde olmadığınızda bunu ona sevgi dolu bir biçimde anlatın. Evlilikte haklı ya da haksız yoktur, sadece farklı bakış açıları ve farklı beklentiler vardır.

* Kesinlikle aynı anda sinirli olmayın -ya da olmamaya çalışın. Eğer ikiniz de sinirliyseniz; biraz uzaklaşın, sakinleşin, sonra konuşun. Tartışmalar sırasında söylenen sözlerin geri alınamayacağını unutmayın ve evde yangın filan çıkmadıysa birbirinize kesinlikle bağırmayın. her evlilikte sorunlar ve kavgalar olur, önemli olan bunların üstesinden gelmek ve dozu iyi ayarlamak.

* Her sabah evden çıkarken ve her akşam yatmadan önce birbirinizi öpün, asla küs uyumayın.

* Günde en az 1 kere onu onore edecek sözler söyleyin, komplimanlarda bulunun.

* Eşinize hayatınızdaki herşeyden daha fazla öncelik verin. Onunla günde 10-15 dakika bile olsa, birbirinizi aktif bir şekilde dinleyerek sohbet edin. Bunun dışında birlikte geçireceğiniz "sessiz" zamanlarınız da mutlaka olsun.

* Eski olayları ya da hataları ısıtıp ısıtıp getirmeyin, ilişkinizde hep bugünü yaşayın ve güzel anlar yaratmaya çalışın.

* Eşiniz size bir konudaki fikrinizi sorarsa ona dürüst olan yanıtı verin, onun duymak istediği yanıtı değil, tabii kırıcı olmadan.

* Ve... Birşeyler almak için önce verin.